Beste rensport evenementen ter wereld

Overal op de wereld wordt rensport beoefend, maar sommige events zijn bekender dan andere. Dit komt bijvoorbeeld door het prijzengeld, of doordat ze beter bezocht worden dan andere. De grotere events zijn natuurlijk degene waar je als toeschouwer bij wilt zijn. Hieronder beschrijven we kort een aantal van de grootste rensport evenementen ter wereld.

Dubai World Cup (Verenigde Arabische Emiraten)

In Dubai is alles over de top. Je vindt er grote gebouwen, prachtige infrastructuur en geweldige luxe. Hiernaast worden er sinds 1996 ook paardenraces gehouden in Dubai. Je kan je misschien al voorstellen dat ook deze races uitbundig zijn. De winnaar van de Dubai World Cup kan het prijzengeld van wel 10 miljoen in zijn zak steken! De race vindt plaats op de Meydan racebaan. Deze baan is maar liefst 2 km lang en gaat door de woestijn van Dubai.

Prix de l’Arc de Triomphe (Frankrijk)

Deze wereldberoemde race in de rensport wordt elk jaar gehouden in de buurt van Parijs. Op een baan van 2400 meter lang. Deze race bestaat als sinds 1920 en wordt in jaarlijks in oktober gehouden. Het prijzengeld van deze race ligt op 4 miljoen euro, dus voor velen zeker de moeite waard om mee te doen. Aangezien deze race aan het einde van het seizoen wordt gehouden is het een ideale wedstrijd voor weddenschappen. Je kan namelijk van veel renpaarden al inschatten hoe goed ze het gaan doen, op basis van resultaten van andere wedstrijden.  

The Royal Ascot (Verenigd Koninkrijk)

Waarschijnlijk zijn de races tijdens de Royal Ascot de allerbekendste. Natuurlijk omdat de rensport hier echt is ontstaan! Ook staat deze race bekend om de dresscode. Om als toeschouwer aanwezig te zijn is al een feest op zich. Uitbundig geklede mensen, maar ook de koninklijke familie die een kijk komt nemen maakt deze race de moeite waard. Tijdens het evenement dat wel 5 dagen duurt komen er wel meer dan 300.000 bezoekers.

The Melbourne Cup (Australië)

Aan de andere kant van de wereld is de Melbourne Cup de meest spectaculaire race. Deze race is ook wel de race ‘that stops the nation’ wordt genoemd. En dat is ook niet voor niks. Bijna alle Australiërs stopt met werken wanneer de race op tv uitgezonden wordt, of ze bezoeken het evenement natuurlijk zelf. Het spannende aan deze cups dat het een handicap cup is. Om iedereen dezelfde kansen te geven op het winnen van de race krijgen de paarden een gewicht mee. Hierdoor is de race wel veel moeilijker te voorspellen. Een mooie uitdaging natuurlijk!

Kentucky Derby (Verenigde Staten)

Een hele bekende race is de Kentucky Derby. Dit is een race die elk jaar in Louisville wordt gehouden en al 135 jaar bestaat. De afstand van de baan is 2000 meter, en is bekend bij velen. Hiernaast is het winnen van deze race extra belangrijk, het telt namelijk mee voor de ‘US triple crown’! Als je deze, en nog twee andere bekende races weet te winnen maakt je kans. Ook in de gokwereld staat de Kentucky Derby bekend als een goede plek om te gokken, omdat veel mensen meedoen, is er ook veel te winnen!

Natuurlijk zijn er nog veel meer bekende en onbekende races in de rensport te vinden. Maar in opzichte van bekendheid zijn dit echt de beste.