Wedden op rensport

Wedden op rensport kan misschien lastig lijken. Zeker wanneer je het nog nooit hebt gedaan. Maar eigenlijk valt het best mee. Wedden tijdens renpaarden is dan ook een groot deel van de sport en de reden waarom er zoveel toeschouwers zijn tijdens de races. Wedden maakt de race een stuk spannender en leuker, bijna zoals de Casino Sieger-website. Je kan op verschillende manieren wedden, lees hieronder snel verder hoe dit moet.

Nieuw in het spel?

Voor nieuwe spelers is het wel aangeraden om te beginnen met simpele weddenschappen. Zo kan je wennen aan de manier van wedden en de race. Het is ontzettend lastig om het goed te gokken, ook voor mensen die het al vaker hebben gedaan! Als je een race hebt met 10 paarden, zijn er wel 720 verschillende uitkomsten mogelijk. Dit betekend dat elke uitkomst een gok is, maar dat elke uitkomst ook een kans maakt. Aangezien de meeste paarden al bekend zijn, weten de experts voorspellingen te maken welk renpaard de race kan winnen. Deze voorspellingen zijn gebaseerd op eerdere resultaten. Gelukkig hoef je dit niet zelf allemaal uit te vinden, je kan bij de bookmakers zien hoe groot de winkansen zijn bij verschillende voorspellingen.

Meeste winkans, minste winst

Het beste paard is niet gegarandeerd te winnen, maar heeft wel de meeste kans. Dit betekend dat bij inzet, je de minste winst terug verdient. Aangezien meerdere mensen op dit paard zullen wedden. Wanneer je inzet op een lager gequoteerd renpaard, dus met een lagere winkans, krijg je een stuk meer terug. Helaas alleen als dit paard de race daadwerkelijk wint. Je zet hier alleen in op het paard dat jij denkt dat gaat winnen.

Je kansen spreiden

Een andere manier om te wedden op rensport is om je kansen te spreiden. Dit kost je twee maal de inleg, maar je maakt wel weer meer kans om te winnen. Bij zogeheten ‘Each Way’ kan je inzetten op een renpaard, en krijg je uitbetaald bij de winst van het paard. Maar, ook als het door jou gekozen paard in de top drie eindigt, wil je nog steeds een klein deel. Hoe veel je wilt inzetten is altijd aan jou. Meestal kan het al vanaf 1 euro, dus een redelijk veilige manier om een keer mee te doen.

Wedden in Nederland

Ook in Nederland kan je makkelijk een dagje naar rensport kijken en mee wedden. Dit kan bijvoorbeeld in Wassenaar. Hier ligt renbaan Duindigt.  Wedden op renpaarden kon daar al vanaf de opening tot in 1911 een gokverbod kwam op rensport. Tijdens de Oorlog leefde de rensport weer op, en na 1949 mocht er weer gewed worden. In de jaren 60 en 70 vooral door de hoge klasse, en later door verschillende criminelen om hun geld wit te wassen. Op dit moment is de baan open voor iedereen, en is er vooral interesse in de sport zelf.

Ook online kan je wedden in de rensport. Dit kan bij verschillende bookmakers.