De beste Europese voetbalstadions

Als voetbalfan is het kijken van een wedstrijd natuurlijk het mooiste wat er is. De beleving en sfeer die je in een mooi stadium meekrijgt, en natuurlijk het samenzijn met andere fans zorgt ervoor dat de wedstrijd nog mooier wordt. Natuurlijk zijn sommige stadions mooier en groter dan andere. Wij hebben hieronder een lijst samengesteld met de beste voetbalstadions in Europa. Dan weet jij waar je het beste kan proosten met je vrienden op de winst van je favoriete team!

Allianz Arena, Bayern München

Het stadion in Bayern München is zeker het bezoeken waard. We moeten toegeven dat onze Oosterburen toch best goed kunnen voetballen, en het thuisstadion van Bayern München is een prachtig voorbeeld van goede techniek. Het bijzondere aan dit stadion is natuurlijk de buitenkant waar prachtige lichtshows worden gegeven voor en tijdens de wedstrijden. De politie vind het weer wat minder. De shows vanaf de snelweg te zien, en schijnen al voor verschillende auto ongelukken gezorgd te hebben. Zeker een bezoek waard, maar niet geschikt om vanaf de Duitse autobaan naar te kijken dus.

Pancho Arena, Puskás Akadémia

Wacht waar? Dit stadion ligt redelijk dicht bij Boedapest in Hongarije. Het stadion is in opdracht van de Hongaarse premier gebouwd in zijn geboortestad. Het mooie van dit alles, is dat de stad zelf maar zo’n 2000 inwoners heeft, terwijl het stadion plek heeft voor 3500 man. Natuurlijk is dit stadion ook qua uiterlijk erg speciaal om eens bezocht te hebben. Het materiaal dat gebruikt is voor de bouw van dit stadion is allemaal organisch. Zo is het dak bijvoorbeeld van hout en staan er prachtige pijlers tussen de tribunes die op bomen lijken. Het uiterlijk van dit gebouw is dus heel anders dan de moderne stadions die we tegenwoordig gewend zijn.

Wembley, Londen

Toen dit station verbouwd werd, waren er erg veel mensen die het hier niet mee eens waren. Het vernieuwde Wembley stadion zou namelijk wel meer dan 800.000.000 Britse pond gaan kosten! Het oude stadion was ook de plek waar de WK finale is gespeeld in 1966. Maar gelukkig is de bouw doorgegaan, en is er een geweldig stadion gekomen. Tijdens de verbouwing vonden ze overblijfselen van een mislukt bouwproject. De Engelsen zouden hier blijkbaar de Eiffeltoren hebben willen nabouwen. Gelukkig is het uiteindelijk een voetbalstadion geworden. Het nieuwe stadion is de thuisbasis voor de internationale voetbal wedstrijden. Ook handig, als je naar het toilet moet tijdens je bezoek, kan dit gemakkelijk. Dit gebouw houdt namelijk het wereldrecord aan meeste toiletten in een gebouw.

San Siro, Milaan

Dit stadium moet je bezoeken! Dit gigantische stadion maakt het in een keer duidelijk; voetbal is groots! Door de enorme tribunes kunnen er in dit stadium wel 80.000 man van de wedstrijd genieten. Ook al is het stadion al wat ouder, het blijft een geweldig bouwwerk met een grote geschiedenis. Natuurlijk is dit stadion bekend omdat het de thuisbasis is van AC Milan en Internazionale, en omdat het deel was van de 1990 World Cup.